Lůžková část
2) Lůžková část – housekeeping – péče o hosta na hotelovém pokoji (úklid, přání, praní prádla, péče o hotelovou chodbu), úklid veřejných a společenských prostor hotelu a před hotelem – pracovníci: vedoucí housekeepingu, hotelová...
Vše co student potřebuje vědět
2) Lůžková část – housekeeping – péče o hosta na hotelovém pokoji (úklid, přání, praní prádla, péče o hotelovou chodbu), úklid veřejných a společenských prostor hotelu a před hotelem – pracovníci: vedoucí housekeepingu, hotelová...
1) Příjmová část – Front officerecepce ( + rezervace), vrátnice recepce – rezervace pokojů, recepční list – „štafle“ (přehled obsazenosti pokojů, rezervace a jejich zrušení), odbavení hosta (evidence připravenosti pokojů k předání, registrace služeb,...
11. ŘÍZENÍ UBYTOVACÍHO ÚSEKU Význam ubytovacího zařízení (UZ): spokojenost každého hosta ubyt. zařízení je podmíněna péčí, kterou mu věnují pracovníci ubyt. střediska, proto musí být jejich činnost dobře orientována Služby poskytované hotelem:Ubytování, stravování včetně...
Školení BOZP a PO – každý pracovník má být při nástupu proškolen, nejdéle do 8 dnů – další školení pro běžné zaměstnance 1 za 2 roky, pro řídící pracovníky 1 za 3 roky BOZP...
PPS – Požární poplachové směrnice– slouží pro zaměstnance hotelu, náplní je, jak postupuje osoba, která zpozoruje požár, kde je v hotelu ohlašovna požáru, jak se ohlašuje požár, evakuační plán – odkud bude evakuace řízena,...
Požární ochrana – zákon č. 133/85 Sb.Faktory, které snižují riziko vzniku požáru:1) stavební zabezpečení – únikové východy, členění do požárních traktů – požární dveře, průchody kabelů natírány nehořlavými barvami 2) technologická zabezpečení:• hasicí přístroje...
BEZPEČNOST HOTELOVÉHO PROVOZUMísta vzniku požáru = 38% hotelový pokoj, veřejně přístupné prostory, kuchyň, služební zónaPříčiny: cigareta (41%), vodné elektrické přístroje, špatné zásahy, kuchyňPožární ochrana: každý musí vycházet z pravidla, aby se chovali tak, aby...
TECHNOLOGIE, STROJE A ZAŘÍZENÍ V HOTELU1) Ve výrobních střediscích• kuchyňské stroje pro zpracování surovin – stroje na škrábání brambor a čištění zeleniny, mlýnky na maso a těsta • zařízení pro tepelné zpracování– sporáky, kotle,...
Výtahy– strojní zařízení, která slouží k dopravě osob nebo nákladu ve svislém nebo šikmém směru– dle použití: osobní, nákladní, kabinové, plošinové, stolové, oběžné (páter noster)– výtah by měl odpovídat třídě hotelu– kabina dobře osvětlená,...
Revize – zajistí revizní technik, kterého si hotel sjedná– druhy revizí: 1. revize, která souvisí s výstavbou hotelu=podkladem pro kolaudační řízení2. pravidelná=pro elektrickou požární signalizaci, hromosvod3. nepravidelná=pohroma, např. únik vody, musí se provést revize–...