Rubrika: Nezařazené

INŽENÝRSKÉ SÍTĚ

INŽENÝRSKÉ SÍTĚ– součástí vybavení města– souhrn označení pro zásobování vodou, rozvody energií (elektřina, plyn, pára, teplo), telekomunikační zařízení, zdravotně-tech. rozvod (kanalizace) Voda– za kvalitu vody zodpovídá dodavatel, ne hotel– musí splňovat zdrav.-hygien. předpisy =...

TECHNIKA V HOTELU

10. TECHNIKA V HOTELU– provoz hotelu – úsek ubytovací, stravovací, technický– technický úsek zajišťuje bezporuchový chod hotelu KONSTRUKCE HOTELOVÝCH STAVEBBudova hotelu1) ubytovací část• vstup do hotelové části (vstupní hala, recepce, vrátnice, další služby)• hotelové...

Kategorizace – dle druhu a funkce

• Dle druhu a funkce  hotel – min. 10 pokojů, 1-5*, nabídka stravování a ostatních služeb hotel garni – min. 10 pokojů, omezené stravování (většinou jen snídaně), 1-4* depandance – vedlejší budova hotelu...

Kategorizace

KategorizaceProces, kdy dochází k dělení ubytovacích zařízení do jednotlivých kategorií (hotel, penzion…) Kategorie – určuje druh ubytovacího zařízení Dělení dle určitých hledisek: • Dle velikosti  malé do 100 lůžek střední 101-250 velké 251...

Novela č. 356/1999 Sb. – zavádí novou povinnost…

• Novela č. 356/1999 Sb. – zavádí novou povinnost o viditelném označení ubytovacího zařízení jeho kategorií a třídou. Pro zařazování do kategorií a tříd má být použita vyhláška Ministerstva pro místní rozvoj č. 137/1998...

MEZINÁRODNÍ SDRUŽENÍ

3. MEZINÁRODNÍ SDRUŽENÍ • HOTREC (Konfederace národních asociací hotelů, restaurací a kaváren členských států Evropské unie)• IH & RA (Mezinárodní asociace hotelů a restaurací) KATEGORIZACE A KLASIFIKACE UBYTOVACÍCH KAPACIT Vývoj kategorizace a klasifikace v...

ORGÁNY A ORGANIZACE ŘÍDÍCÍ HOTELOVÝ PRŮMYSL

ORGÁNY A ORGANIZACE ŘÍDÍCÍ HOTELOVÝ PRŮMYSL OrganizováníDůležité pro dosažení stanovených cílů, úspěšné fungování hotelového průmyslu. Vychází z jednotlivých cílů a strategií. Orgány ČRMoc zákonnou má Parlament a Senát ČR. Moc výkonnou mají jednotlivá ministerstva....

Podnikatel je povinen vytvořit zázemí k provozování hotelnictví

Podnikatel je povinen vytvořit zázemí k provozování hotelnictví a splnit tak určité předpoklady:• rozhodnutí o způsobu a předmětu podnikání – rozsah činností a poskytujících služeb, právní forma podnikání• registrace – získání živnostenského oprávnění, registrace...

LEGISLATIVNÍ PODMÍNKY PRO PROVOZOVÁNÍ HOTELNICTVÍ V ČR

LEGISLATIVNÍ PODMÍNKY PRO PROVOZOVÁNÍ HOTELNICTVÍ V ČR Obecné předpisy pro podnikání v hotelnictvíŘídí se stejnými podmínkami a obecnými předpisy jako v jiných oborech:• Zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání a jeho novela č....

SYSTÉMOVÉ USPOŘÁDÁNÍ HOTELNICTVÍ V ČR

9. SYSTÉMOVÉ USPOŘÁDÁNÍ HOTELNICTVÍ V ČR POSTAVENÍ HOTELNICTVÍ V HOSPODÁŘSTVÍ ČR A VE SVĚTĚ Cestovní ruchCestovní ruch se stává koncem dvacátého století jedním z nejdynamičtěji rozvíjejících se ekonomických odvětví a zastává tak významnou úlohu...