TECHNIKA V HOTELU
10. TECHNIKA V HOTELU
– provoz hotelu – úsek ubytovací, stravovací, technický
– technický úsek zajišťuje bezporuchový chod hotelu
KONSTRUKCE HOTELOVÝCH STAVEB
Budova hotelu
1) ubytovací část
• vstup do hotelové části (vstupní hala, recepce, vrátnice, další služby)
• hotelové pokoje hostů s příslušenstvím
• komunikace hostů – vertikální (schody, výtahy), horizontální (chodby)
2) ostatní část
• odbytová střediska (restaurace, bary, bistra, vinárny, casina…)
• střediska služeb (kadeřník, prodejny, fitness, CK, půjčovna aut…)
• zázemí hotelu – veškeré prostory, které nejsou vyhrazeny hostům (kanceláře, výrobní střediska, sklady, technicko-hosp. prostory, komunikace pracovníků)
STANDARDY HOTELOVÉHO POKOJE
Vstupní dveře: bezpečnostní zámek, protipožární, izolace zvuku z hotelu – bezhlučné zavírání dveří, mají kukátko, řetízek, číslo na dveřích (určitá image hotelu)
Předsíňka – nika, skříň, hotel. ramínko, trezor, zrcadlo na celou postavu, plánek únikového východu (nepodcenit ve výškových budovách)
Pokojová část – lůžko, noční stolek, konferenční stolek, židle, pracovní deska, koš na odpadky, okno – záclony, závěsy=zábrana denního světla=musí tuto fci plnit
Koupelna – čisté ručníky, osušky, umyvadlo zapuštěné, sprcha nebo vana, odkládací plochy, fén, kosmet.zrcadlo, věšáky, dobré větrání
Toaleta – držák na toaletní papír, kartáč na čištění, držák na hygien. sáčky, koš na odpadky s víkem
Osvětlení – v předsíni, v pokoji, lampička u nočního stolku, možnost zhasnout z postele, nasvícení zrcadla
Bezpečnostní čidlo
Způsob zavírání okna – zvolit co nejjednodušší